Прием на глутамин при диета

Аминокиселините играят решаваща роля в изграждането на мускулите и поддържането на мускулна маса по време на диети. Допълнителният глутамин е от съществено значение за хора на диети за отслабване и бодибилдъри, които искат да свалят мазнини и да изваят своята физика. L-глутаминът намалява желанието на организма за сладко и алкохол.

Поради способността си лесно да преминава през кръвно-мозъчната бариера, глутаминът често се нарича "гориво за мозъка". В мозъка L-глутаминът се превръща в глутаминова киселина, която е жизненоважна за правилното му функциониране.

Можете ли да приемате глутамин по време на диета за отслабване?


Глутамин при диети за отслабване

Нивата на GABA също се повишават. Гама-аминомаслената киселина е необходима за поддържане на нормална мозъчна функция и умствена дейност. По време на диета изпитваме значителен стрес, което води до загуба на една трета от глутамин в мускулите. Следователно, по време на стрес, заболяване или неадекватно възстановяване се получава загуба на мускулна маса. Достатъчните и необходими нива на L-глутамин в тялото могат да помогнат за избягване на тези капани.

Изследванията показват, че приемането на глутамин увеличава изразходваната енергия след хранене. След хранене скоростта на метаболизма обикновено се увеличава, но приемът на глутамин увеличава разхода на енергия с почти 40-50%. Това води до изгаряне на повече калории, като по-голяма част от тези калории идват от въглехидрати и мазнини. L-глутаминът притежава качествата и потенциала да поддържа изгарянето на мазнини през целия ден. Освен това, той влияе върху това как мастните клетки реагират на инсулин, подобрявайки инсулиновата чувствителност.

Коментари

Популярни публикации