Глутамин и Протеин - може ли да се приемат заедно ?

Глутамин и Протеин - може ли да се приемат заедно? Много често хората задават въпрос - трябва ли да приемам допълнително глутамин при положение, че пия Протеин на прах? В състава на протеина е изписано, че съдържа глутамин. И ако отговора е "Да" - то как е най-добре да се приемат?
Глутамин и Протеин - може ли да се приемат заедно

Нуждаете ли се от допълнително глутамин, когато приемате Протеин на прах?!

Отговора на този въпрос е "Това зависи от интензивността на вашите тренировки. Консумацията на глутамин под формата на добавка, е препоръчителен непосредствено след интензивна тренировка или по време на периоди на калориен дефицит, когато интрамускулните резерви на глутамин и ЕАА, също се приемат като източник за чернодробна гликогенеза (производство на чернодробна захар), а екзогенният глутамин може да пощади есенциалните аминокиселини ЕАА.

Факт е, че интензивността на физическите упражнения може да е отговорът на въпроса дали си струва или не да включим l-глутамин в нашия арсенал от добавки, независимо че приемате и протеин на прах. Проучванията доказват, че възпалението след интензивни тренировки и диети, изглежда важен фактор. Доказано е, че такова състояние увеличава освобождаването на глутамин от периферните тъкани, като мускулите, към централните тъкани и сложни системи. като имунната система, далака и различни видове рани.

Ако тренираме невероятно усилено, то възпалителното състояние в тялото след тренировка се нуждае от добавяне на глутамин.

Публикуване на коментар

По-нова По-стара

ADS Креатин

най-добрия креатин
л-карнитин за отслабване
10 НОВИ вкуса на суроватъчен протеин

Формуляр за връзка